Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frankie Lee


Jag njuter av morgnarnas maklighet
i tankar som strider mot saklighet,

gläds åt Nietzsche och Hegel,
tummar på var regel

Men vad tusan vill han?
(jag lyssnar extatisk till Dylan),

kliar med pennan i språkets bruk,
söker få till ett Nobelprisstuk

Som jag är lös och ledig
far jag med Lord Byron till Venedig,

känner hur pumpen dunkar
när jag sitter i gryningen och runkar,

dricker vin och mumsar bröd på en bro
långt från mötesprotokoll på PRO

Men vart ska väl detta lända?
Åren tycks hunnit till ända...

Slutet lär komma på posten som ett brev,
och inte var det Bonniers som skrev

Lata lektörer må jag klandra
för jag måst tota för mig själv, inte andra

De sitter väl med ögonen i kors
djupt i en målning av Hieronymus Bosch

Själv försvinner jag i framtidens ljus
i en Dylanlåts tjufyrafönstershus




Bunden vers (Rim) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 84 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-02-01 09:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP