Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så här en månad efter nyårets festligheter


Tilbakablicka framåt

Slocknande marschaller
som festen brunnit ner,
och kvar är bara svartutbrunna vekar.
När sista utpost faller
så faller ingen mer.
Förödelsen så tyst så att det ekar

Men nattens mörker tänder
strålar som ej blända .
Mörkrets strålar är liksom ridåer
Budskapet det sänder:
första akt till ända,
andra tas till helt nya nivåer

Allt tar slut, allt tar slut.
Allt förblir ej som förut
På det gamla kan det byggas nya världar.
Allt tar slut allt tar slut
När det gamla brunnit ut,
kan ny eld tändas uti falna härdar




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 133 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-02-01 10:21



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Om man tillbakablickar framåt då kommer man väl i nuet. :)
(Gillar texten.)
2022-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick