Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild ULJO


Massor av sten

Mil efter mil
krokiga vägar
överallt jag ser
massor av sten
tankar till dem
som någon gång
krökt sina ryggar
i månens sken

Steg efter steg
längs långa stränder
strandrågen gungar
och måsarna låter
stenar vid vattenbrynet
tusen och åter tusen
polerade och glansiga
berättar de anekdoter

Stenar på åkrar
som burits bort
med svett och tårar
för växters skull
stora stenbumlingar
på odlingsbar mark
nu en stengärdesgård
vid jord och mull

Stenar på stranden
slipade av havet
jordklotets ägodelar
att hålla i handen
barnens favoriter
för lek och gamma
mjuka att trampa på
promenaden i sanden

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 351 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-03-24 07:06



Bookmark and Share


  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Så fin du skriver! Ja stenar talar...de är så vackra och du målar många bilder med dina ord!
2022-04-12

  Ninananonia VIP
Jag tycker om stenar.. och du målar vackra bilder med dina ord...
2022-04-10

  Eva Langrath VIP
Välskriven hyllning till stenarna.
2022-03-27

  Susen VIP
Intressant. Här förs stenens talan i en vacker hyllning. Du fångar mig redan vid titeln.
2022-03-26

  Ewa-Britt Nilson VIP
S ten behövs
T y utan, växt sövs
E n klippa att lita på
N u som förr, till fler
* fördelar du nu
* öppnat en dörr...


2022-03-25

  Kungskobran VIP
Fint om alla dessa stenar som finns omkring oss, må de berätta….
2022-03-25

  Feliaxel VIP
Stenar kan vara så vackra i naturen
2022-03-24

    Lena Staaf VIP
Här ger du stenarna en rättmätig plats i din dikt!
2022-03-24

  Maria Sundelin VIP
Fin hyllning till stenarna
2022-03-24

  lodjuret/seglare VIP
Ah, bilden av skogen, grönskande och mysig som en sorts 'Nyckeln till frihet', att vilja gömma sig bakom för livets möjliga fasor...
2022-03-24

  Öknens Ros VIP
Stenar har också en historia att berätta, om människors vedermöda och hårt arbete. Strandens stenar formas igen och igen av vågsvallet.
2022-03-24
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO