Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att analysera själar

Att analysera själar kan inte vara det lättaste tänker jag och jag undrar om jag kan lämna ett bidrag. Men först lite om de allmänna förutsättningarna. Analysen måste ju utspela sig på ett helt igenom språkligt plan eftersom vi ju inte träffas på ett personligt plan så kan man ju inte understryka sina åsikter med gester eller övrig mimik. Det enda jag stöder mig på är min utbildning och artiklar från i första hand SvD/ understreckare främst som utfyllnadsmaterial har ja ibland även DN.
En annan allmän förutsättning är väl att jag under senare del av min levnad allt oftare söker förenklingar helst utan att innehållet i saklig mening blir förvanskat
När jag kommer till förenkling men INTE fördumning snubblade jag över en som jag tycker pärla och den boken heter THE FOUR AGREEMENTS. WISDOM BOOK Don Miguel Ruiz I boken lyckas han på fyra pregnanta meningar kondensera hur en person skall förhålla sig för att kunna gå rakryggad genom livet Mycket läsvärd anser jag.
Men nu över till själen. Och med psykologins framsteg kan vi "glädja"oss över ett allt större utbud av psykiska sjukdomar och åkommor. VI har narcissister, mano-depressiva och borderline personligheter.Till ytterligare visso när dessa termer faller ur mode dvs blir gammalmodiga känner några vakna psykologer av detta och vips har de på en konferens som du inte blir inbjuden till kommet överens om en förändrad terminologi och plötsligt står du med en gammal terminologi vilket är något av det värsta som kan hända en socionom som arbetar socialt. Du har blivit föråldrad och att kalla en narcissist för självupptagen gör bara att du får dumstruten på dig, en dilettant en katt som hamnat bland hermelinerna. Folk ser ner på dig Helt plötsligt är du med i den grupp du inte vill tillhöra. ADHD är en diagnos helt klart på modet och hur förkortningen skall uttydas är ett måste.
Mer om detta nästa gång




Övriga genrer (Satir) av Sören Turesson VIP
Läst 79 gånger
Publicerad 2022-02-01 21:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ett kärt barn har många namn och får nu några fler. Kanske "bipolär" är en av dessa? Man kan då undra om denne är "populär" eller bara "sekundär"?
2022-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP