Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ensamheten, katten och människan som kallas kvinna

hela eftermiddagen duggregnade
du var ute och väntade, på att bli insläpp och mattad
jobbet drog på tiden
tiden drog på benen
jag cyklade hem i regnet
i vetskap om att du väntar på mig, min fyrbenta vän
min sötis med dina mjuka svart-vita päls
min lilla hemlängtan
så kommer jag hem
du gläds och dansar runt ditt matskål
runt mina ben
jag kallar dig Gigi
du kallar mig Miau
eller kattmor, kvinna?
vi är så tillsammans
och ledsna och glada
räddade från regnet
hunger och ensamheten







Fri vers av Dobrica Vukovic VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-02-03 21:23



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Så Förtjusande
Värmande
Närhets
-dikt!
;)
2022-03-29

  Sparvögat VIP
En underbar historia om katters betydelse i våra liv…
2022-02-04

    ej medlem längre
"jag kallar dig Giggi
du kallar mig Miau"

jag kallar våra katter (9) för jossan. storjossan, lilljossan, surjossan. sen föddes en katt med enorm nos (?). han kallar jag för neuf :) han blir refuserad av alla de andra kattungarna, så han har blivit frugans och min gullunge istället <3
2022-02-04

  alicja lappalainen VIP
jag kallar dig Giggi
du kallar mig Miau

djuren är våra änglar
2022-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Dobrica Vukovic
Dobrica Vukovic VIP