Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Self-management

Jag har bäddat in mig i den byråkratiska logiken
Fabriken erbjuder ett täcke av kantiga tegelstenar
Verktyg av stål och specifika nycklar
till människor av kött och blod

Jag är lojal med den lokala hierartiken
Den artificiella intelligensens grindvakt
Den administrativa byråkratins talesman
för mina systrar och bröder

Jag är den professionella distansens fältherre
Den selekterade kunskapens lärare
Den privatiserade välfärdens representant
för de fattiga på trottoaren

Jag är den repressiva intoleransen
Den starka myndighetens våldskapital
Den auktoritära distanseringens mästare
när barn skjuter barn




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 127 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-02-04 05:21



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Snyggt. Satan vad snyggt rutet!
En verbal uppercut i min smak.
Bokmärker utan tvekan.
2022-02-05

  Blomma-Stjärna VIP
aktuell text om människan, som steg för steg, förverkligar det omänskliga "samhället"
2022-02-05

    Lena Staaf VIP
Riktigt starkt och kusligt om hur människan förändras av byråkratins påbud. En riktigt välskriven dikt.
2022-02-04

  Kungskobran VIP
Mästerligt
2022-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP