Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En kant, en brant, en lutning

 


En bok utan rader ligger nära till hands.
Där skrivs ord om ett liv.
De kan stå där och pryda
sin plats eller nå ut till en slags
allmänhet. De når aldrig djupt, de
har med sina försiktiga försök att
berätta ingenting att säga. De tar
sig med lätthet in i en mottagares
hjärta och där smeker de helt rätt.
Skrivarens penna vidrör utan att
skrapa på ytan och ändå får orden
liv som av kött och blod. Ingen var 
redo för det. Allmänheten
möter kraften som på något sätt
andas och söker. Det som är fel
måste bli rätt men hur stavar man
till de orden. De hänger över branten
och kommer hamna överallt.


 


 


 




Fri vers (Fri form) av Elaine.S VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-02-04 19:27



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Ord som hänger över branten - fin och dramatisk bild. Ord som har kraft att påverka och fastna, ord som kanske inte borde ha sagts men ändå gjort det.
2022-02-05

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
En text som växer efter varje omläsning! Sista stycken är så bra, ja hur stavar man dessa ord? Jättebra!
2022-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP