Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vaken mitt på dagen


Den vita snön
har en svart känsla
när den dånar runt huset
i vinterns vrede

Hästarna pulsar påpälsade
i yran, vilsna
i virvelstormarna

Mörkret gömmer

Mörkret färgar stormen svart

Jag ligger vaken mitt på dagen
i vidöppna känslor,
läser Allen Ginsbergs sista dikter

Bilarna slår som tempelklockor
mellan snövallarna

Timmarna tankar mörker

Landskapet täcks över

Döden klättrar på husen
i snöstormen

Alla människor är stängda

De döda kan kosta på sig
sin tystnad

De levande trugar och tigger,
gör sig besvär,
flaggar i periferin,
får vittring, råmar, skiter ner sig,
antecknar, förbinder sig, väcker åtal,
kräver skadestånd långt ute vid skatskavskanten
- får betala rättegångskostnaderna

ramlar ner på Island genom ett maskhål
mitt i vikingatiden
och slås ihjäl av Grette den starke




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 83 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-02-04 19:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP