Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kanske bygger man fabriker


De sista orden sitter ensamma,
vet inte vad de ska säga

De sista orden sitter ensamma,
ingen bjuder upp till dikt eller essä

Romanerna ligger dekadenta
och oemottagliga
på schäslonger i salarna
på Läckö och Ericsberg

Essäerna utbyter välfållade
spetsfundigheter
i övervärderade andelslägenheter
bakom blanka trappor
med fossilinlägg

De sista orden sitter ensamma
vid förfallna dansbanor
där talförheten förr svingade satserna
och prålade med könsmogenheter

De sista orden sitter ensamma
Kanske bygger man fabriker
vid deras ensamhet

Allen Ginsberg sits cross-legged
and bald
at a Hebrew word
fallen out off Erez Israel

Kozygin har kul
med någon lösryckt fras
på Hotell Metropol

Terry Riley is breathing
close to Sunday
over in Japan,
not wasting any words

men det sista ordet är inte sagt,
det låter jag vara osagt




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 76 gånger
Publicerad 2022-02-06 10:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP