Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hungern i en trerätters

Törsten gömmer sig
i ett glas vatten,
hungern i en trerätters

Sömnen sover
i en klarvaken väckelsepredikant

Uppmärksamheten går vilse
i tankspriddheten

Kärleken slumrar
i skilsmässan,
ensamheten i ett lyckligt äktenskap

Nu viker undan från då,
då ligger kvar efter nu

”There is a time for every purpose
under heaven”
och alla platser är här, alla tider nu

Religionerna skjuter rygg och fräser

Personliga pronomina förflyktigas
i tidsbegreppen

Värken ligger nerbäddad
i Dolcontinet

På djupen rör sig underverken
som blinda fiskar

I motsatserna
ligger likheterna på rad

Kontinenterna vänslas i natten,
planeten skakar på koordinaterna

Avloppsrören slingrar sig
Skyddade personuppgifter
grupperar sig i gathörnen,
kepporna bakvända

Hämndgirot förmedlar ilska

Tacksamheten snubblar
på upploppet

Amfororna fylls till brädden
med snålvatten

Snålheten
håller givmildheten rigid
och reglementsenlig

De gamle avtacklas
vederbörligen




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 76 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-02-06 11:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP