Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Trettioförsta av Hundra i hela det fiktiva HyresHuset. De höll först på att heta Familjen Sjukrök-Feberfrisk, men det skulle blivit för ovanligt och suspekt. Serien skrivs från högst till lägst belägna lägenhet.


Hyresgäst 070 : Sjölund-Gunnarssons

 

 

Sovrummet ligger skönt inbäddat i feber

som endera barn åter fått genomleva

nedsänkt hos hemskaste sagorösterna

upplästa ur tryggaste skolboken.

 

Hallen studsar sekunderna igenom

likt lekfulla bollar mot allvarsamma plagg

gör de mål på någon garderobsdörr.

 

Köket fylls emellanåt av dimmig rök

från brödrostar och gamla musikvideos

tills mammas fruktkompott lagt sin våta trasa

över stökiga mellanmål på duktig vaxduk.

 

Toaletten är ett kemiskt laboratorium

som man titt som tätt får tillträde till

att andas ut inför sin spöklika spegelbild.

 

Arbetsrummet består av ett enkelt skrivbord

varpå drivor av kvitton, post och pappas pennstumpar

drunknar under halvlästa tidningar

och diverse verktyg som blivit över.

 

Vardagsrummet hänger tunga, tysta tavlor i

bland fladdrande, talande skärmar

samlas flera decennier i den allt djupare soffan

och kopplar av från sin skrämmande framtid.

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 133 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-02-06 22:34



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Mysunket-sunket, som att hela lägenheten fått pyspunka!
2022-02-07
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP