Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spela med tallar


På en liten bergsrygg alldeles intill, där han bor, växer tallar. De är sex stycken och står på rad i siluett mot västerhimlen. Han betraktar dem ofta och gärna.

När det blåser, barrbrusar de i vinden på tallars vis.
Blåser det mycket, sjunger de.
Och han har upptäckt, att varje tall sjunger med sin egen ton.
Och när Nordan drar på för fullt, hör han att tallarna sjunger och spelar i F - dur.
De klingar som i ett naturligt ackord.

Och ibland tar Ingmar då fram sin klarinett och spelar med tallar.
Improviserar.
Låter toner vävas in i tallmusiken.





Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-02-07 08:40



Bookmark and Share


  annalena VIP
Vilket beskrivande ord
Barrbrusar .Vackert.
Det är ett speciellt ljud som jag nu fått ord på.Tack
2022-02-08

  Vindsvala VIP
Skönklingande musik. Samspel med träden är ro för trasiga sinnen.
2022-02-07

  Gunwale VIP
Jag kan tänka mig att det blir en både originell och mycket vacker musik!!
2022-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP