Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stuprör

Det är svårt att välja mellan stuprör
Det är svårt att hitta det rätta stupröret
Det är svårt att se en människa genom stuprör
Det är svårt för mjuka kroppar att tränga in i stuprör

Det är svårt att prata byråkratliska
Det är svårt att hitta de dolda nycklarna
Det är svårt att ta sig förbi vakterna
Det är svårt att hitta den rätta blanketten

Det finns en remiss
Det finns en dator
Det finns en logaritm
Det finns en artificiell intelligens

som kan hänvisa dig

till en annan remiss
till en annan dator
till en annan logaritm
till en annan artificiell intelligens

Någonstans finns det rätta hålet
Någonstans finns den rätta öppningen
där du kan sticka in din hand
och möta en annan människas hand

En möjlighet att bli inbjuden
till en lyssnande lyhörd människa
som börjar en resa där du är
och går med dig en bit på vägen




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 113 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-02-08 04:26



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Underbar text.
”Du är nummer trettiofyra i kön, var god dröj kvar”
2022-02-08

  Den skrivande tysta
Ja tänk va byråkratin kan ställa till det...
för människor som behöver en hjälpande,
värmande hand.
2022-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP