Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


snöflingorna utanför mitt fönster


snöflingan dansar

 

 

mjuka och värmande

dalar

snöflingorna

utanför mit fönster

 

de svävar i

mångfalden av formationer

dalar ner från himmelen

mot jorden

ner in i min värld

 

sänder dig min hälsning

inom snöbruset

 

min värld sprider sig

omfamnar alla vädersträck

samlas till en känsla av

förtrolighet

mellan dig och mig

med en kärlek utan gränser

 

älskar vilan i snötäcket

 

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Monika A Mirsch VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-02-08 12:58



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
Jag har tänkt ett tag att jag skulle kommentera några av dina texter. Och nu gör jag det trots att mina läsningar inte är problemfria. Vad är det då som är problemet. Det är Finland, ett land som påverkat mig mycket. När jag läser kan jag inte göra mig fri från allt leta igenkänning. Men nu gör jag mitt bästa.

Jag går in texten via Renata Chlumska: "Jag blir lugn av snö" och det lugnet bär texten från titel till sista rad. Och så till den grad att lugnet omfamnar hela vår jord, alla väderstreck.

När ord bär en känsla då är det bra text.
2022-03-25

  Elinor Sörensson VIP
Vackert och stämningsfullt
skaldat om snöflingor.
2022-03-16

  Kungskobran VIP
Så fint om den fantastiska snöflingan
2022-02-09

  Eva Helene VIP
Vackert i det vita vittfamnande!
2022-02-08

  Sparvögat VIP
Fina ord till snöflingornas vackra hälsning…
2022-02-08

  Maria Sundelin VIP
Vackert
Kramar
2022-02-08

    Sefarge VIP
Tänk hur mycket
H²0 kan betraktas
I frysta tillståndet
Även på andra
sidan Östersjön!
;)


2022-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP