Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det här stället kommer fem och en halv minut in i andra satsen i Bernsteins inspelning på youtube


Beethovens fjärde symfoni

Att skriva en vacker melodi
är det många som kan

Att skriva ett ackompanjemang
som ger en botten och ett stöd åt melodin
är det många som kan

men att ta ut fyra toner ur melodin
och få dem att kännas
som en smekning för själen
för det måste man vara

Beethoven




Fri vers av stenhur VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-02-08 13:01



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Det är sammanhanget som bestämmer vad tonerna betyder. Så är det också med orden i en mening, och med meningen i ett stycke. Beethoven var skicklig och hade musikalisk fantasi, Fint av dig att uppmärksamma honom.
2022-02-13

  ULJO
En mästare
2022-02-08
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP