Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I drömmen

Jag kan va på platser som ingen annan når

Där styr jag själv min kosa dit ingen annan får

 

Jag härskar i min tankevärld som lyder med behag

Ville jag så kunde jag, få svartan natt till dag

 

Ett minne vagt ges plötsligt färg och skiner blankt och lent

Och människor sen länge borta, talar klart och rent

 

Det är ett nöje, ska ni veta, att vistas där en stund

Men stanna där det kan jag ej, jag måste få en blund

 

Så morgondagen randas kan och jag kan kliva opp

Och kastas in i värvet mitt, ett ständigt halvlöpt lopp




Bunden vers av Ruda
Läst 135 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-02-08 23:01



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Vacker rytm i dina dikter.
2022-02-28

  Den skrivande tysta
Vackert språk.
2022-02-09

  Monika A Mirsch VIP
Tack för drömmen
tar gärna till mig
alla de drömmar
du vill förmedla.
Varma tankar i natten!
2022-02-09

  Foohexa
Det tycks nästan som om någonting succsessivt flyttar mållinjen för varje gång den passeras. Farten kanske har varvat sig själv flera gånger om:)
2022-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Ruda
Ruda