Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

confirmation bias (forts)

Här kommer några tankar från ett icke religiöst perspektiv
var hamnar vi då? vi hamnar hos psykologerna och skriver man då psykologiskt eller psykiskt, det har nog också sin betydelse hur man tänker på saken.
Psykologi är egen akademisk linje men också ett läroämne på gymnasiet( hoppas jag minns rätt).Inträdespoängen var på universiteten mycket höga,en person kan ha psykiska problem men kan han ha psykologiska? Det anser jag är mer tveksamt.
Jag anser att en individ kan ha psykiska bekymmer Att sedan en del personer blir psykologer för att de mer eller mindre omedvetet tror sig se en lösning på sina psykiska bekymmer är en annan sak.
Jag har läst en och annan artikel om confirmation bias är ett allmänt utredande perspektiv. så enkelt som att kalla c.b för en fördom är det ju naturligtvis inte ibland har jag läst om något mildrande som kallas för förståelse
Kanske man kan säga att att en persons allmänna inställning till ämnet spelar en omedvetet avgörande inverkan på de åsikter han/hen/hon faktiskt har. Det fina i kråksången är ju att personen i de flesta fall är helt omedveten om hur han påverkats denne tror att han gjort ett rationellt objektivt urval av de möjliga åsikter en person kan hysa. Själva knuten anser jag är att han gjort ett som han uppfattar ett rationellt objektivt åsiktsmaterial..Basta och hör sen men i själva verket har han låtit sitt inre jag lura sig.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Sören Turesson VIP
Läst 94 gånger
Publicerad 2022-02-09 19:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Allt detta är semantik - ser man på?! Psykologiska eller Psykiska problem är ju som jag ser det - samman sak!
2022-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP