Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Torslanda flygplats

Vi stod på avstånd mamma och jag
i det starka motljuset
och såg hur silverskimrande flygplan
rusade mot himlen och solen

Landvetter på vägen mot Härryda
med sommarstugan på ön
där vi gick nakna
och drack vattnet direkt ur sjön

Torslanda söker sin identitet
startbanan ligger under
vägar bostäder och fabriker
flygledartornet gapar tomt och mörkt

På vägen mot Landvetter
släpper mitt flygplan sitt bränsle
mot abborrar och gäddor
i min barndoms sjö

Ännu en stund i luften
med blicken bakåt
mot en mamma
som nyss var ung

Ännu en stund i luften
med blicken framåt
mot en sommarstuga
i en förgiftad sjö

Nuet i vanmakt
över ständig förändring
med ett ängsligt hopp
om trygg och säker landning




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-02-11 06:27



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
sorgligt så det känns. faktiskt så där dubbelbottnat knepigt som det är att leva i denna tid. kontraproduktiva skeenden hela tiden. bra skrivet.
2022-02-13

  Anya VIP
En stark berättelse med miljöperspektiv. du berättar så skickligt och det känns att läsa.
2022-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP