Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här börjar min Ronnebysvit.


DJUPADALSKLYFTAN

Jag for åt Kallinge till
precis vid stadens gräns
jag for nästan tillbaka.

Där nere i djupaste skogen
vid Ronnebyåns mörka vatten
finns ett märkligt fenomen,
där är det mörkt som på natten.

Det var här som jätten Rottne
vart vred som vredgat vatten,
han högg sin yxa med kraft
rakt igenom bergets sten.

Ronnebyån är så smal, så smal
så man kan om man vill hoppa över.
Men djupt, o' så djup är skrevan
här går ån liksom på högkant
och på tvären.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 118 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-02-12 21:42



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Där lekte jag som barn. Fint nedtecknat av dig,
2022-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar