Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett tempel

Du sökte efter mig i sovrummet
men sängarna har skiftat plats
Konturen i madrassen
efter min upplösta kropp
kan likaväl skulpterats av andra

Natt efter natt efter natt
hörs knackningar i väggarna
Det är någon som viskar i elementet
och talar på främmande språk
De blir fler och fler som rör sig i huset

Ekar det är det aldrig tomrummet
utan röster som gestaltar din längtan
Jag har inte bett dem att lägga sig i
men de tillber mig i vad de kallar ett tempel
Vårt hus som öppnats av andra händer




Fri vers av Påfågelfjäder
Läst 82 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-02-12 23:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Påfågelfjäder