Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På liv och död

O ej i bödelns hand
mitt eget öde ligga
straxt kommer han att tigga
att få lossa sina band

Och även om ibland
jag åt han fällor rigga
så ses jag (endast) som argbigga
som måste tas omhand

I slagets hugg jag ser
skarprättar'ns eget öde
det är därför det sker

I blod jag är förvisst den röde
ändå mot min död jag ler
det är ej jag som är den döde




Bunden vers (Sonett) av Bengt H VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-02-13 08:56



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Elegant Sonett med blodfullt
Djup skrivet!


2022-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Bengt H
Bengt H VIP