Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Trettiotredje av Hundra i hela det fiktiva HyresHuset. Serien skrivs från högst till lägst belägna lägenhet.


Hyresgäst 068 : Supersportiga Liselott -86

 

 

Där hennes största spegel står

mitt på vardagsrummets golv

står Liselott och speglar sig.

Joggingdressen består av diagonala fält

med snören i resår och små

trianglar i mint- & marsipangrönt.

Ena foten har krängt på sig nya slalompjäxan

medan andra ej hunnit fått

avplockat sin gamla rullskridsko.

På hallkrokarna hänger

ett blött, kallt krig

och torrt längs sängkanterna sträcker sig

älsklingsfilten i hett tiger-mönster.

Telefonerna har börjat bära

lika gott om halvbegripliga knappar

som miniräknaren hon använder till

numerologiska analyser av kompisarna.

Från förortsbalkongen klättrar

Miami Vice in i lyxigaste T-shirts

och skjuter en skugga

bakom knallvita garderoben

som annars skulle ha kidnappat hennes tiger.

Öronen samlar på aprikosa snäckor

likt mjuka bollar

i lätt båge låter sig

Liselott fyllas av smäktande synthackord.

Tystnar gör tillvaron emellanåt

typ av Tjernobyl-olyckor

eller Challenger-explosioner

som lillebror tror kan räddas

av Transformers-figurer o dyl

som han har på riktigt

i plast

inte blott tecknade.

Utifrån uppgrävda gatan ringlar sig

kabel-kanaler genom väggen

allt på engelska från Sky till Super Channel

presenteras topp tusen nyklippta musikvideos.

Medan den heliga madonnan

vrålar av smärta och lust

genom hjärtats förlust

dribblar Maradona bort ännu en motspelare.

Livets alla kulörer rusar fram

längs det schackrutiga toalettgolvet

som Liselott ännu inte fått installerat.

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-02-14 20:53



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Fastnat i teve och cyber, stackars Liselott och hennes bror! Hela tillvaron blir en fantasi.
2022-02-15
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP