Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensamhet

När alla har gått hem
finns bara tystnaden
som vakuum stiger den
längs den våta asfalten

Betongbunkern ropar
men ingen vill höra på
det sociala nätverket
erbjuder bara tristess

När alla har gått hem
och sista dansen spelats
tar de ensamma stegen
en sväng om i det tysta

På det polerade golvet
ligger själen vaken
sorlet från natthimlen
sjunker bortom nuet

När vännerna har lämnat
står ensamheten kvar
på daggvåt gräsmatta
ligger filten skrynklig

De sociala spelpjäserna
har inte passerat gå
förhoppningarna frodas
om en återförening

När vännerna gått hem
och alla ljus har slocknat
som sorgsna skuggor
ligger kullerstensgatorna

På andra sidan midnatt
väntar vänskapens riddare
det sociala nätverket
öppnar kanske sina dörrar

(Copyright © ULJO)




Bunden vers av ULJO
Läst 280 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-02-17 07:08



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Kanske, hoppets
ord många får ta
till och in, i tillvaron
sin, även ibland i min
som i Din... Som att
spela plocke-pin, ändå
hoppas man på finn
och sen: Vinn!
2022-02-22

  Susen VIP
Ensamhetens problem. Välformulerat skriven och mycket tänkvärt
2022-02-21

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet om ensamhet mitt i folkmyllret. Utanförskapet. Sociala medier kan vara en hjälp eller kanske en icke-värld.
2022-02-17

  Eva Langrath VIP
Välskriven dikt
2022-02-17

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Ensamheten är vår tids problem...sista versen upplyser en sorts vänskap genom sociala medier.Bra formulerat!
2022-02-17

  Öknens Ros VIP
Ensamhet ett problem för många, bra skrivet!
2022-02-17

  Maria Sundelin VIP
Så bra beskrivet
2022-02-17

  Lottie Ålhed VIP
Sista radens fråga sammanfattar dikten. Fint.
2022-02-17
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO