Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm/metadröm 15/2


Drömrisk(a)

 

jag drömmer 

att jag ringer till figurerna

i min egen dröm

 

jag har mängder av frågor

jag vill veta deras adresser 

och mobilnummer 

vem som är inneboende hos vem

och hur de har lärt känna varandra

 

bor snubben med den spräckliga tröjan

fortfarande hemma hos långe mannen?

eller har han flyttat hem till grannen?

vem har plockat all svampen mitt i vårvintern

inga murklor men riskor och soppar

är det flickorna?

varför går de på utomhusloppis i februari?

varför ska de alltid samlas hemma hos mig

så att jag får ta hand om disken

svamprenset och de överblivna fynden

och polera diskbänken 

tills den skiner?

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Nanna X
Läst 228 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-02-15 05:55



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa varför ska de samlas hemma hos dig? gillar innehållet och rytmen. Håller med Monica nedan, originellt.
2022-02-21

  Monica Lindgren
Fantasifullt och originellt!
2022-02-21

    Sefarge VIP
Bra fråga där drömmen
Dömer ingen bara
Drömmer
Vidare?

2022-02-21

  TrollTörnTrappan VIP
Figurerna blir liksom mer verkliga om man kan ringa till dem...? Rolig koppling mellan titeln och svampsorten!! Fina fisken!
2022-02-16

    Lena Söderkvist VIP
Det är alltid någon som måste hålla ordning, och det blir du.
2022-02-15

  Maria Sundelin VIP
Låter som en spännande dröm
2022-02-15

  Chan VIP
När man minns en dröm så vill man ju ofta få veta mer om de som befolkat drömmen. Vilken spännande dröm att i drömmen vilja kontakta de i drömmen för att få veta mer. Intressant persongalleri, men ingen gillar att diska.
2022-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X