Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blå dunster

Visst är väl jag
en riktig demokrat
en kristen kandidat
skarp i tonen, aldrig slak
en slags twistad moderat
knappast gammaldags sakral
mera pseudoliberal
med kyrkligt högt i tak
blå som himlavisten
rena dubbelmoralisten
för jag är döpt efter den allra
första stora kommunisten
jag menar Jesus, ja ni vet
Hans ord kan ni ju höra
och nog fan är de röda
så hur ska det nu gå
för alla mörka blå
när de ska igenom ögat
uppå nålen, vart är nåden
mot de fattiga och svaga
nu när vi ska hjälpa
Ulf och Jimmie ut och jaga
alla mörka element
som jävulen har sänt
ta kaoset av daga
skapa ordning, stifta lagar
ja, se himmelens förvåning
lär bli stor när vi befordras
när vi ascenderar upp
till att bli din Storebror
ja för så ska det stå skrivet
att det där miljöpartiet
får vi offra, vi ska frossa
när de tar på sig offerkoftan
aldrig nånsin ska de roffa
åt sig röster med sitt löfte
om förbättring av klimatet
grön miljö ligger dem i fatet
de får tugga i sig hatet
faktiskt kastas ut i havet
tillsammans med all plast
nu när bränslepriset gått i taket
får de stå sitt eget kast
ja, släng så bort de gröna
de ligger mest till last
och in med allt det sköna
hårda, kalla, vassa blå
vackra ögon på min nuna
kanske bara lite bruna
funkar skapligt då och då
ja, så slutar denna runa
över de politiska spelen
med ett råd till blå panelen
ni måste hitta felen
rentav överväga målen
betrakta den där nålen
öppna ögat, gör det större
eller banta ner kamelen




Övriga genrer (Satir) av Lustverket VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-02-15 11:53



Bookmark and Share


    Lars Gullberg
Ett annorlunda brandtal med glimten i ögat Jag gillar ironin, men ändå den knivskarpa rösten. Den skulle passa perfekt att läsas högt och välta salonger.

Inga applåder men en sträckt knuten näve
2022-07-02

  smultronbergen VIP
Helt enkelt fantastisk text,
” jesus…, magisk passage
2022-02-16

  Eva Langrath VIP
Lysande
2022-02-15

  Kungskobran VIP
Strålande
2022-02-15

  Kajan VIP
Syl vass skrivelse.
2022-02-15

    Sefarge VIP
Hejrungande text
Om det s.k Sam
-hälls klimatet
Med satirens
Distanserade
Hjälp?
;)
2022-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP