Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
  30 procent av Sveriges nämndemän är 70 år eller äldre och ingår alltså i en riskgrupp. Frågan om dessa personer bör vistas ute i samhället eller sitta inne. Hur den Indonesiska huvudstaden Jakarta uttalas...Inte vet jag...


Straffar & friläge - limerick

 

 

Den domstol vi har i Jakarta

sa en nämndeman, börja urarta

Det är rent kriminellt

att man dömmer så snällt

Detta nämnde man ej när jag starta




Bunden vers (Limerick) av Daniel_78 VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-02-15 21:13



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Bästa Daniel, jag har mycket att tacka dig för att även jag kan bruka denna plats (poeter) till stöd och hjälp i dessa dystra tider - och jag sänder mina tacksamma tankar även till Molière. Min mor, österrikiskan, hade ett användbart ordstäv för vardagen: Komt Zeit, komt Rat, komt Gurkensallat!

2022-02-17

  lodjuret/seglare VIP
Om ingressen, det borde absolut finnas såväl kyrka, sovplatser och vilohem i en domstolsbyggnad, int bara vittnen, paragrafer och in-ställingar samt önske-ben...
Att texten skall tas och läsas på allvar, som en Karin Boye hördes väsa sina ord klara lika källan, det brusar nog de lärde om... litet högtravande o teatraliskt litter-ärt...
2022-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP