Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

skrattet

när ett skratt har övergett mig
följer en hopplös tro på att jag kan
få känna lycka lika starkt igen

och då slås jag av en tanke
att ju mer jag älskar desto mer
kärlek får jag tillbaka och

det gäller allting även hon
som jag föraktar mest av allt:
poeten; me, myself and I

och i alla de glimtar av ro
och tilltro till den goda människan:
jag väljer att tillbe och se

att allting blir fanimej
bara godare och sötare och dödligare
när man vandrar själv

tillsammans med andra
och möts i den korsning där
trafiken är som tyngst
och pulsen lockar till närhet




Fri vers (Fri form) av Essisen
Läst 132 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-02-15 22:12



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Insiktsfullt skrivet!
Att det inte är
Alldeles mörkt
inuti utan att
Lågan brinner
där som gör
att en orkar
med allt
annat
utan
-för?
;)

2022-02-16

  agh.nilsson VIP
bara att fortsätta vandra
kärleken tar aldrig slut
2022-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Essisen
Essisen