Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gammeltjo

Klarar vi av det här?

- att hålla oss rena
- att hålla utgifterna nere
- hålla tankarna lugna

De dör
eller lämnar oss på annat sätt

De blir sinnessjuka, paranoida
eller helt enkelt trötta
på hur vi är

Så vi går gamla och ensliga
ut i hallen

När vi stänger dörren
är den stängd

Vi minns slamret från förr,
köksluckor, telefonsamtal,
röster som kom överens
om något

Vi klädde oss
i cykelkläder
eller bar ut skidorna

men en tom hall väntar
någonstans

och böckerna är hopslagna,
anteckningsböckerna tröttskrivna

Tillvaron
gör allt längre sändningsuppehåll

Koppen kaffe
blir mest en formalitet

och kroppen
bara ett bevis på gravitation




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-02-16 09:54



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Så verkligt Bra beskrivning utan
vinande pekpinnar.Om den
nostalgiska Trygghets
-längtan från "fornstora
dar" med skygglappar
inför den otrygga
Framtiden?

2022-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP