Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
15 februari 2022


Konungen finner visheten

Klä min insikt med skarpa ord,
pilar som träffar hjärtat
och viskar till ögat
att konungens vishet
är det som glimrar
bakom guldets värdelösa sand,
bergets krossade ormbarm.

Visheten är vägvisaren
till bågen som skjuter ut
sig själv i gränslöshet
och hittar ädelstenar
i vartenda värdelösa korn
som havets tungor tumlar
och tränger in i evighetens renhet
med ett oändligt utflöde
av undervisning från visheten
som visar sig, en gåva klädd i insikt.

Min dårskap är ett eftermäle
från det minnesmärke
som slocknade blint
inför nattens flammande stjärnljus
medan Visheten var virad
i insiktens vida särk och talade
åt de stumma, rena öronen.




Fri vers av KPJ Sundquist VIP
Läst 63 gånger
Publicerad 2022-02-16 23:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

KPJ Sundquist VIP