Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I Vilddjurets hägn

Varför

Varför har vi fångats

I Vilddjurets hägn

 

Där vi dag för dag

Mjölkas ur

Vår självständighet

Och vår medmänsklighet

 

Tills vi sinar

 

Där vi vallas

Genom livet

Utan att stanna

Och njuta

 

Ständigt på väg till nästa fålla

Där vi en stund kan fylla krävan

Med förströelse utan näring

 

Sedan vidare 

Med skygglappar på

För att inte se 

Din nästa




Fri vers av Ruda
Läst 132 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-02-17 14:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ruda
Ruda