Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Closar shoppen

Jag drar genom stan
med fyrfota vänner
snöslask seglar ned
jag ser ditt gamla hus
men inget liv som rör sig
inget kinakrubb i köket
inga Crescentar i stället
inget varmt och nybryggt te
i en kaffebryggare
men jag minns ditt gamla rum
Def Leppard, hög volym
Queen, förstås
och gamla Helloween
vi lira Turrican och Pirates!
våra lufttrummor blev till hi-hats
men nu är andra tider
och när jag vrider
klockorna tillbaks
har de flesta closat shoppen
klättrat upp mot toppen
eller ramlat ner till botten
closat shoppen

Vi skulle bli kemister
eller spelspecialister
bara knacka koder
aldrig nånsin tjacka droger
det andra löftet höll jag
men på det första föll jag
så ville ödets dans,
drömde dröm nån annan stans
deala fram en andra chans
men jag kommer ofta hit,
tillbaks, som en bandit
smyger runt på gamla gator
stannar på alla stoppen
kollar hur det var
innan alla closa shoppen

Ey yo vi drog i varje spak
körde alla loppen
fyllde alla glas
och drack till sista droppen
men vilka var det som blev vi,
blev vi mekare på glid
eller stekare med driv
alkade på pin kiv
programmerar du nånting
snickrar snygga koder
eller gör du mer som jag,
letar buggar i ditt liv
omkodar och tweakar
själva interfacet
bryter racet,
med risk att tappa fejset
du vet för mig är det som räknas
själva spacet
som du kan ge dig själv
tomrummet att tänka,
känna och handla i
förvandlas i
hitta möjligheten
justera hastigheten
tuna in på kroppen
om möjligt closa shoppen
closa shoppen

Och det där tomrummet vi söker
allt det obestämda stöket
jag tror att alla droger
alla vindunkar och sprit
pulvret, junket och röket
är ett sätt att hitta dit
ett sätt att extrahera
eld och glöd och lågor
men de flesta som testar skit
trillar dit,
glädjen vi vill destillera
kondenseras ut till plågor
som rinner dit de vill
rörliga, böjliga, oförstörliga
medan vi, vi sitter still
vi rör oss ingenting
trots all mobilitet
och medial socialitet
är vi ändå ute och cyklar
hit och dit
på samma gamla gator
stryker runt i nejden
knackar på en dator
och diggar Iron Maiden
kanske Sator
och undrar vad det blir,
vad ska vi hinna med
innan någon drar ur proppen
c’est la vie
du tömmer koppen
en dag gör du sorti
closar shoppen
ja alla closar shoppen
vem fan vill du bli
innan det är dags
att closa shoppen
dags att closa shoppen
closa shoppen




Fri vers (Spoken word/Slam) av Lustverket VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2022-02-18 21:14



Bookmark and Share


  Blått Norrsken VIP
Wow !!! Otroligt bra rytm och med en sann känsla mellan rader av ett race utan mål och utan känsla av rot och trygghet .
2022-06-16

  Kungskobran VIP
Härlig rapp
2022-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP