Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Flummig kärleksfilosofi

För några dagar sen ställde jag mig frågan, vem ska man älska? Vem ska man gifta sig med, när jag känner en sådan enorm kärlek till alla mina vänner? Hur ser man skillnad på den platoniska och den romantiska kärleken?
Man kan tro att det är som man hört hela sitt liv, att det bara ska kännas rätt helt enkelt. Enligt mig räcker inte det, det kan nog kännas rätt med väldigt många personer som man inte kommer gifta sig med. Kunskapen är inte heller något som kommer automatiskt när man faktiskt blir romantiskt kär i någon, det är en kunskap som man aktivt behöver hitta fler och fler bitar av.
Jag kan knappast säga att jag har svaren, enligt många är jag nog för ung för att ens ställa dessa frågor, men allt jag vet är att kärlek är något man kan träna på. Från mina erfarenheter (som jag ärligt talat kan säga är få) så väljer man aktivt att älska någon. Ja, i början byggde nog hela relationen på att det kändes rätt, men det håller inte i flera år. Man måste lära sig att kommunicera, aktivt jobba på att relationen ska vara bra för båda parterna.
Ja, nu kommer jag nog lite på sidospår, så tillbaka till frågan. Vem ska man gifta sig med? För mig är det ärligt talat nog den som jag kan känna mig bekväm med att dansa i köket med, den som jag kan utvecklas som person med, och troligen viktigast den som jag kan samarbeta med genom alla livets dalar.
Övriga genrer av Förgätmejej
Läst 54 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-02-19 12:14Bookmark and Share


    ej medlem längre
ask yourself this
one question:
"will i be able to
talk to my spouse
into the old age?"
everything else
in marriage
is transitory
- nietzsche

jo, du har rätt, man måste jobba på det. det är 3 kvinnor som har velat gifta sig med mig. dessa 3, hade jag inte ens kysst! crazy.

den jag gifte mig med, bella, med tatus.. ringar gör mig galna. älskar allting med mig. nästan alltså. hon vill att jag ska växa som person också.

jag tror inte man är för gammal för att förstå kärlek. när man är liten, förstår man meningen med vänskap. kärlek borde inte va så svårt att förstå också? jo.

att hata, spela svag, manipulera, och vara självisk är det enklaste som finns. man vinner alltid, får alla på sin sida. men att älska är raka motsatsen. du kan alltid förlora allt, närsomhelst, även om du ger 110%.

vi växer i kärlek, genom kärlek, på grund av kärlek.
2022-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Förgätmejej
Förgätmejej