Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pekoral i allra högsta grad, men tanken på våren och dig gör mig glad. Det känns förstås ännu lite så, som att jag skriver med tumvantar på


Vädrar vårluft

Jag önskar att jag kunde skriva
Som smältvattnet ifrån en driva
Distinkt och vackert på en gång
Som talgoxens enkla sång
från lågstadiets fågelskiva

Ord vill viskas som en fläkt
i frasandet av fjäderdräkt
I dansens virvlar bara anas
En fanfar som var en tranas,
överröstar, ha respekt!

Jag ville skalda så där skönt
Som björnmossa, så svalt och grönt
Där du bara skulle ligga ner
Och vilja höra ännu mer
Det är nog inte lönt

Det är den där tiden nu
För nyanser i stram haiku
Nätta fina penseldrag
Är just inte mina tag
Men en försöker ju…




Bunden vers (Rim) av Solitaire VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-02-20 04:09



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Mycket fint skaldat! Njuter av att läsa din text:-)
2022-02-24

    ej medlem längre
Du tämjer texten riktigt bra. Som en skald.
2022-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Solitaire
Solitaire VIP