Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild ULJO


Fågelkonsert

Det kvittrar i snåren
från naturens dirigent
toner fyller rymden
något lite ambivalent

Ett lockrop på en vän
en kärlek från förr
hackspetten tar ton
knackar mot en dörr

Näktergalens drill
vackrast av dem alla
kärleksfull i tonarten
enklast att få tralla

Det hoas över träden
göken lite lurig
byter gärna bon
hantering lite klurig

Ugglan i en nattkonsert
när stillheten råder
en underhållande stund
och får för det applåder

En körsång väller fram
från lövsångarens gäng
de spelar vacker melodi
till någon annans refräng

Tjädertuppen spelar
förförisk är hans sång
musiken fylls av kärlek
vid gryningens gång

Änderna de tjattrar
en sång på eget vis
den far över vattnet
till morgonens bris

Svalan flyger högt
och spelar med sin trut
lovar vackert vädret
innan sommaren tar slut

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 261 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-02-25 07:09



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Sängknarren, blekfisen, buskskvättarn, knäppgöken och kaffegöken inte att förglömma


2022-02-26

    Lena Staaf VIP
Åh, alla dessa fåglar! Du fångar verkligen deras röster. Så fint, en dikt att bli glad av.
2022-02-25

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Underbart fågelkonsert! man kan höra deras läte!
2022-02-25

  Marita Ohlquist VIP
Fin hyllning till fåglarna i vår natur.
2022-02-25

  Öknens Ros VIP
Naturens egen sångkör!
2022-02-25

  Maria Sundelin VIP
Härlig fägelkonsert
2022-02-25
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO