Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterspel

En gång vart fjärde år
blir vintersporten stor
man tävlar med hedern
för landet där man bor

Det åks mellan pinnar
i slalombacken ner
den som kommer först
med smilbandet ler

Till smäktande musik
en dans på fruset vatten
ett konståkningsprogram
som varar hela natten

I spåret glider skidor
på ryggen ett gevär
fem träffar i tavlan
är ej något besvär

På kälken det forceras
och snabbt ska det gå
en kamp om medaljer
det kan ej bromsas då

En klubba och en puck
ett skott i burens nät
på läktaren ett jubel
där några andra grät

Ett hopp så naturligt
ut från backens höjd
en luftfärd över snön
så domaren blir nöjd

I pisten som är knölig
poängskörd man kan få
för frivolten så vacker
mot himmelen den blå

En tävling för sitt land
den flyter som en vals
om ädla guldmedaljer
att hänga om sin hals

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 321 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-02-28 08:35



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Farten är tjusig
och din dikt
full av
hopp
och glädje.
Tack!
2022-03-01

    Lena Staaf VIP
Fin dikt med flyt om OS. Fast jag är annars så gruvligt ointresserad av sporttävlingar.
2022-02-28

  Susen VIP
Välskriven dikt med rytmiska rim där OS-grenarna vinst mynnar ut i guldmedaljens åtråvärda fångst
2022-02-28

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om OS.
2022-02-28

  Feliaxel VIP
Bra beskrivning av vintersporttävlingar
2022-02-28

  Kungskobran VIP
På kornet
2022-02-28

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Bra rytm och rim om OS! Texten flyter i rasande fart till "ädla guldmadaljer"
2022-02-28

  Bengt H VIP
Bra sammanfattning
2022-02-28

  Öknens Ros VIP
Fint rimmat om OS!
2022-02-28

  Maria Sundelin VIP
Jag har väldigt lite till övers för sporttävlingar eftersom de alltid går före vanliga tvprogram
2022-02-28
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO