Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
https://youtu.be/GCowJ2602V0


I den stora institutionens famn

Jonna Bornemark pratar om att
använda sin kropp som kompass
känslorna som känsliga antenner
i mötet mellan människor

Hon pratar om den lekande människan
att det som är barnets enda gestaltning
med tiden förvandlas
till tomma gester och ändlöst prat

Att de här väggarna
får samma färg och smak
som det stora fängelset
på det stora mentalsjukhuset

Där alla har samma kläder
äter samma färglösa mat
matas med samma order
och följer samma rutiner

Att det vi producerar
blir rationella boxar
placerade i större boxar
förvarade på evighetens lager

Det gäller att lägga märke till
den lilla skälvningen i bröstet
det lilla suget i magen 
den lilla ljudlösa sucken

För den är spåret tillbaka till barnet
till den levande människan
med egna förhoppningar
och egna drömmar

Den är hoppet om
att vi kan leva i oss själva
och med varandra
en liten stund till innan vi dör




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-02-22 03:36



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Fick mig att må lite bättre
2022-02-28

  Blomma-Stjärna VIP
hoppfull och kroppsbejakande text!
leve kroppen - leve hoppet - leve leken "en liten stund till innan vi dör"
2022-02-23

  Eva Helene VIP
Fint och tänkvärt skrivet!
2022-02-22

  Öknens Ros VIP
Den som bejakar barnet inom sig lever ett rikare liv.
2022-02-22

  Kungskobran VIP
På fester och kalas umgås jag helst med barnen de ger mig oftast mer än de vuxna
2022-02-22

    Lena Staaf VIP
Spännande och berörande text! Ett gott råd att skala bort det onödiga och ta fram vårt inre barn.
2022-02-22

  Den skrivande tysta
Så bra! Ja det gäller väl att gå tillbaka till barnet inom sig.
2022-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP