Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
31 december 2021 (utökat 10 februari 2022)


Blådjupa Norden

Vi for
med havets
härdade hästar
över blådjupa jorden
och matade mäktiga örnar
i österns anrika land.

Vi sjönk
sedan sakta mot botten,
där vi sitter bland slotten av sand
och tittar och väntar på ytan
att brusa och bräcka sig
upp emot barmens rand.

Vi väntar
på vågor att trava
och frusta i blodets famn,
på järnets ådror i vallar
att kapplöpa fram,
att åter få bära färden hemåt
till vår härliga hamn

med havets härdade hästar
över blådjupa jorden
och mättade mäktiga örnar
som badar i bäddar av visdom
från det forna folket i Norden.




Fri vers av KPJ Sundquist VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-02-22 13:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

KPJ Sundquist VIP