Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

snälla ge inte upp på oss vi behöver bara vakna



varje minut räknas
kanske har vi tid på oss

varje ögonblick räknas
det måste alltså finnas något
kvar här
som vi värderar

nu ser jag
min älskling
blunda
med ena ögat
jag noterar det mest
kan ändå inte missa
att uppgivenheten
bryter ner dig
i ett stilla
lågmält
grepp

men varje försök räknas
så då är det inte förgäves
att jag upprepar
samma tre känslor
varje gång

något tröstar oss
det går faktiskt
att känna slut på en känsla
och sen
kommer kanske något annat
lättare

när jag åkt från sundsvall
till stockholm
och tillbaka
så går jag storgatan
känner mig
som en fullständig främling
ändå med ett öppet hjärta
en öppen papperskorg
att ösa i

men ta inte min ledsamhet
ur kontext
det är bara på den här platsen
jag inte kan andas

letar efter en pappa
som inte finns mer

vältrar mig i det
tillräckligt länge
för att tröttna
tillräckligt länge
för att aldrig tröttna

det är
en bräcklig
Evighet




Fri vers av Patrik Englund VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-11-01 22:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Patrik Englund
Patrik Englund VIP