Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

du vet väl om att jag är precis här



jag minns allting så klart
vi delade undantagstillstånd
länder och platser
vi ägde allt
som inte var vårt
nån slags känsla
av trygghet
kanske till låns
men ändå

stänger in mig i veckor
sorgen borde förblekna
av tid
jobb
förströelse
sånt som ska kompensera
för din död
men inget biter
känner mig så lågmält vilsen

jag ringer dig
abonnenten är slocknad
bortplockad
ville prata om allt som brinner
hur pengar vinner över pengar
igen
knapp och ytlig analys
men behövde ge världen en ram
genom dig
försöker nyansera
eller förenkla
sen du försvann
är rätt och fel paniskt suddigt

jag trodde att allting
helt plötsligt skulle bli så klart
nästan tomt

att rätt och fel skulle bli
lätt
ointressant
och jag önskar
att det hade blivit så
men vägen hem
och vägen bort
är samma
och lika lång idag
som när du levde

det som hänger kvar är allt som är sant
vad vi ska drömma om
när milen på bandet
och ambitionen i vardagen
tar slut
en kompromisslös förlustvecka
bland museerna i Berlin
eller i bakluckan på en bil

snart kommer sommaren
igen




Fri vers av Patrik Englund VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-06-02 14:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Patrik Englund
Patrik Englund VIP