Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ordföljd

Vad döljer sig bakom orden?
Romanen handlar om kärlek,
kyssar och smek men även svek.
hos deckarna är det morden.

Ett annorlunda läsbegär,
som tillfredsställer kunskapskrav
på allt mellan himmel och hav,
gäller för en dokumentär.

Att ägna sig åt poesi
har andra förutsättningar.
Det är att ge orden vingar
som utmanar till fantasi.

Ett flöde av litteratur
där ordens makt tillåts råda,
och konsten att ”hålla låda”.
tar plats inom varje kultur.

Ord gäller också för talet,
alltså att artikulera.
Vissa vill gärna briljera,
andra säger något galet.

Och sången är en variant
med musiken som uttryckssätt.
Det är inte alltid så lätt,
i värsta fall blir det genant.

Det gäller att vårda orden,
och att noggrant överväga
vad man meningsfullt vill säga
medialt eller vid borden.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 75 gånger
Publicerad 2022-02-23 10:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström