Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HJORTHÅLAN

Tog en tur med Lunkentuss
längs med Hjorthåla damm.
Trots åskevasel, vi gick till sjöss.
Hörde historier om byn i bottnens slam.

Viktor du, höll ut till sista timmen.
När vattnet låg över golvens tiljor
då vart din stuga endast minnen,
och chanslös du vart för moderna viljor.

Om dessa ting jag hört idag
av Anders, och om många fler.
Nu i kaffestugan, här diktar jag
om denna by som ej finns mer.




Bunden vers (Rim) av Stefan Viljehammar
Läst 126 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-02-24 11:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar