Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vår i Europa!

 

Späd grönska
mötte vårkänsla
i Malmö igår,

människor njöt sol
på caféstolar,

talgoxen sjöng
och idag äter
steglitsen och rödhaken
som vanligt solrosfrö ur muminhuset.

Igår satt människor på Kievs trottoarer
och drack sitt kaffe, njöt sol.
Idag rusar de i panik med resväskor
på samma gator.

Ryssland har invaderat Ukraina,
invaderat Europa!
Putin hotar oss alla. Lägg er inte i!
Hotar han med kärnvapen?

I tanken gör jag förberedelser,
emedan jag betraktar fåglarnas kamp,
om fröna,
soppa är det bra att packa ner,
vilken värmekälla ska jag ordna,
kommer jag att ta emot flyktingar,
kommer vi överhuvudtaget
att finnas kvar,
vilka konsekvenser
kommer vi att möta?

Ute är det svalare idag, men
en blek vårsol lyser,
pilfinken och blåmesen
tar en paus.

Den levande våren är på väg.
Det späda ljuset brinner!
Trots allt.




Fri vers av Livet1 VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-02-25 13:53



Bookmark and Share


  Roger VIP
Du beskriver så väl tankar som du delar med många andra. Väl skrivet
2022-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Livet1
Livet1 VIP