Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nödrim

Summan av kardemumman
betecknar köpesumman.
Utan måne och sol
bildas ingen motpol.

Har du fått ont i magen?
Värken är svår att styra.
Men tänk på kon i hagen,
den har ju magar fyra.

När jag tänker på dej
tror jag allt är okej.
När jag tänker på annat
blir det fel likt förbannat.

Bäst att ta det varligt
annars blir det farligt.
Känner du dig trött och sliten
har du överdrivit fliten.

Om vad som är falskt eller sant
tycker de flesta likadant.
Jag vet varken ut eller in
när jag druckit för mycket gin.

Det lär vara fult att svära,
men svordomar är folkkära.
Säg vad du vill om politiken
men den fanns redan på antiken.

Nu lutar det åt mani,
men sju verser fick det bli.
Det kan vara svårt att sluta,
det gör jag nu utan muta.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 83 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-02-27 10:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström