Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den cirkelformade tidslinjen



Natten vi viskar, kom, Kom utan ljud, kom utan skugga.
Avskilt. Bortom alla ord,
alla tankar, alla intryck.
Låt dom ligga kvar i alla andetag som du andats ut.
Låt dom smälta bort på marken
där du färdats på din väg.
Blänket av frusna vattenpölar. Sorlet som hänger kvar mellan husen,
studsar och famlar efter oss,
ekon, våra namn och våra dagar av gårdagar som försvann.
Som höstens kalla vindar.
Fåglar vänder om
och färdas åter tillbaka söderut,
lämnar dom blinkande glödlamporna som är på väg att slockna, en efter en
som för att låta månens sken härska i ljus. Det är en kamp om ljuset. Vi avskyr mörkret och sover med lamporna tända.
Så kom, kom med den sista bussen hem runt den
cirkelformade tidslinjen. Tillbaka hem.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 80 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-02-14 13:08



Bookmark and Share


  Niliboy
Så hittar vi hem från broderierna i. ABFs
Sycirkel å är glada åt det vi knopat ihop!
2023-02-15

  Kajan VIP
En oerhört fin text där upplevelsen av den bildar en fullkomnad helhet, likt tidslinjen i titeln. Den följer troget sin inre logik; och är som skapad för att reciteras. Värd en stor applåd.
2023-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg