Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MAKTEN, EN SKITIG KARAMELL

Ondskan vandrar

jorden runt

sprider 

sin odör

förgiftar

sinnen

hånskrattar

ler i mjugg

suger segerviss

på makten

en skitig 

karamell

människan

blundar

trött, sliten

obekväm

vill inte

sticka upp

inte stå upp

inte slå ut

krympa

ondskan

orka vara

medmänniska

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2022-02-28 17:30



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Det svåra i att orka blir tydligt här: att orka vara medmänniska, att orka vara modig, att orka kämpa, ibland ensam; det är svårt men nödvändigt. Ingen lätt text, men bra.
2022-03-08

  Feliaxel VIP
Den karamellen vill ingen ha
Alla som får känna av den får uppleva ett helvete
2022-03-02

  Blomma-Stjärna VIP
Dina ord går rakt in
så är det
visst vill man blunda. o. ja!

men det gäller att
krympa ondskan
och orka vara
medmänniska

tanken går till alla flyktingar
inte minst dem nu, från Ukraina
2022-03-01

  Susen VIP
En text som går rakt in. Mycket talande titel.
Bra skrivet
2022-03-01

  Anya VIP
Jaa det är sannerligen ondska i världen nu. Starka ord. Bra!
2022-03-01

    Lena Staaf VIP
Väldigt fint beskrivet i koncentrerade ord som förstärker intrycket. Går direkt in! Bokmärkes.
2022-03-01

  Cikoria Blå VIP
Bra ordat om tiden som är nu.
2022-03-01

  Niliboy
Nog finns det kärlek och omtanke trots alllt! Vi får inte ge upp!
2022-02-28

  ULJO
Sprid kärlek i stället för ondska. Mitt budskap.
2022-02-28

  Öknens Ros VIP
Väl skrivet om ondskan som inte har ett namn, tar olika skepnader på sin vandring. Människors rädsla som tar sig olika uttryck, att inte kunna/orka stå upp eller stå emot det onda.
2022-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP