Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


egen bild


liv/ur levnad

En dag fann livet sig inträngd

i ett hörn, så tung i sin andning mot hopp.

Mot mänsklighetens galenskap den hade

inget, och hukade sitt under hopp.

 

Småsneglade tvekande inför höga rop som

ekade länder emellan.

Hörde livet hur det från gator och torg ropades

Stopp, här går vi imellan.

 

Nej inga krig hör hit, Europa stampar

ilsket med foten!

Nej putin kan dra dit pepparn växer

skallar ilskna ropen!

 

Livet tittade yrvaket upp, hjärtan värmde

sig varma,

vi måste nu hjälpa till nu, göra

allt vi kan för de hotade, de trötta och de arma!!

 

Så att välja sida finns inte här,

vi kan bara välja livet.

Om vi alla gör det med kärlek i hjärtat

blir vart krig alltid övergivet.

 




Bunden vers av Yrre VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-03-01 18:00



Bookmark and Share


  ULJO
Viktigt att ha förmågan att kunna välja livet.
2022-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP