Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lusten till livet

Det är något pågår
Det är något som rör sig
Jag vill gå dit bort där vattnet porlar
Där finns det en hemlig källa

Jag vill känna kallt vatten rusa mellan mina fingrar
Jag vill luta huvudet mot den gröna mossan
Jag vill svindelflyga under stora trädkronor
Jag vill höra vindens sus i mina öron

Jag vill omsluta min kropp med vatten
Jag vill ta flera simtag
Jag vill torka min hud mot solen
Jag vill värmas av torra kläder

Det är något pågår
Det är något som rör sig
Jag vill gå dit bort där vattnet porlar
Där finns det en hemlig källa




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-03-02 05:29



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Vacker dikt om den porlande livskänslan som bryter fram nu i vårtiden när vattnet blir livligt och rörligt igen.
2022-03-02

  Marita Ohlquist VIP
Fint skrivet om naturen och det livgivande vattnet.
2022-03-02

  Kungskobran VIP
Vattnet allt livs upphov upphör aldrig att fascinera
Fint fångat av dig

2022-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP