Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om kriget i Ukraina


Hjärtan slits isär

jag ser hur ondskan greppar tag,
hur ont vill kuva gott
jag hör mitt hjärtas orosslag
när stort vill skada smått

när händer tvingas släppa tag
och hjärtan slits isär
när ingen vet hans nästa drag
och vad det innebär

när tårar fälls och pojken får
ett vapen i sitt hand
när mor och barn i natten går
på flykt mot okänt land

det är så lätt att hata då
bli kall av upprördhet
det är så lätt att förebrå
bli fast i bitterhet

så hjälp mig få mitt hopp att gro
om världens ädelmod
och hjälp mig finna tröst och tro
att segraren är god

©JessicaMarieOlsson2022






Bunden vers (Rim) av Jessica Olsson VIP
Läst 331 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2022-03-02 12:18



Bookmark and Share


  siv birgitta.a. VIP
BRA SKRIVIT BRA ATT TÄNKA PÅ SINA .
MEDMÄNNISKOR AV BIRGITTA
2022-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Jessica Olsson
Jessica Olsson VIP