Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om våren

Kom värme och ljus

kom kvitter i skogen

kom vårtidens rus

kom nu, jag är mogen

 

Att springa spritt naken

min själ över ängder

Ej skyld ens om baken

där jag rusar i längder

 

och skriker om våren

och om sol och om värme

Ja, jag bräker likt fåren

och känner mig närmre

 

skapelsen i all sin prakt

och livet fylls av ren extas

Som väck är plötsligt allt förakt

för snö och is och kalla ras

 

Jag jublar åt alla de gryende ting

som finns för att göra till lags

Och dansar som token, runt i en ring

för nu min själ är det äntligen dags!




Bunden vers av Ruda
Läst 113 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-03-02 17:18



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Livsglädje och ordglädje. (kom, ljuva krusmynta...)
2022-03-06

  Klaus Peter Jensen
,Et flot dikt om våren med en natualistisk og også spirituelt perspektiv, som gør det mere spændende med venlig hilsen Klaus
2022-03-03

  Ordsus
Härlig dikt! Det är ju precis så man känner när solens strålar börjar värma igen.
2022-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Ruda
Ruda