Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kabbala och tillvarons köttiga naturalism

Kroppen och livet påverkar mig
mer
än vad som är rimligt,
skriver jag,
med en äldre intellektuells bildade piktur

Med en viss tidsbegränsad tillfredsställelse
läser jag
igenom
det jag just nedtecknat

Jag skriver ”nedtecknat”
istället för ”skrivit”
för att variera texten lite

En sådan enkel åtgärd muntrar upp

Och så kaskadspyr katten
uppifrån sin självvalda lega
på en hopvikt filt
på en torkställning
högt över trappans halvspiral,
och sprider nysvald kattmat
över textilier, tavlor, lister,
ner längs en vägg
och givetvis över trappstegen
och föremål som tillfälligt placerats
där,
samt in under trappans båge,
i svåråtkomliga skrymslen
som man annars aldrig tänker på

Iförd gummistövlar, långkalsonger
och ett risigt humör
begynner jag en tålamodsprövande skurning
och minutiös rengöring,
- katten flydd ut till vedboden -
tills jag måste bege mig på oavsett besök
till soptunnan ute under gårdsgranen:

Intellektualismen utlyft
i tillvarons köttiga naturalism

...och, believe it or not;
när jag – fortfarande barfota
i mina gummistövlar -
retirerar in i sovrummet
och öppnar Allen Ginsbergs PLANET NEWS,
glöder denna rad mot mig ur sidan 9,
i stycket Journal Night Thoughts:

”The Kabbala sign in the vomit on the floor”

- och jag skärper åter perceptionen
och lyssnar efter skiljetecknens bråddjup
i ytlighetens bedrägliga synbarlighet




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-03-03 09:45



Bookmark and Share


  Ruda
Vilken underbar beskrivning av hur vi driver in i och ut ur den kreativa sfären!
2022-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP